Provincie geeft publiek inzicht in verloop van de energietransitie
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto provincie Noord-Brabant

Het provinciebestuur van Noord-Brabant heeft een publieke Energiemonitor ontwikkeld. Deze geeft iedereen die geïnteresseerd is inzicht in het verloop van de energietransitie. Zo zie je bijvoorbeeld wat de CO2-uitstoot is, hoeveel energie wordt opgewekt uit zon en wind en hoeveel elektrische auto’s in Noord-Brabant rijden.

De provincie wil in 2030 50% van de energie opwekken uit duurzame bronnen en de CO2-uitstoot met 50% verminderen ten opzichte van 1990. Dat is de stip op de horizon. Met monitoring houdt de provincie het verloop van de voortgang bij.
De monitor laat de resultaten zien van provinciale- en regionale inspanningen om de Energieagenda Noord-Brabant en het nationale Klimaatakkoord te realiseren. Doelstelling is de emissie van CO2 en andere broeikasgassen te reduceren door energie te besparen en te verduurzamen.
De doelstellingen van de provinciale agenda Energie en het Klimaatakkoord vergen een maatschappelijke transitie, die veel ambitie en daadkracht vergt, maar zich geleidelijk over een lange periode voltrekt. Met deze monitor is zichtbaar hoe de energietransitie in Noord-Brabant gestalte krijgt en waar bijsturing wenselijk is. Op grond daarvan kunnen de provincies en regio’s beter onderbouwde besluiten nemen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten