Cartoon Grafvinder

Wie een tijdje niet naar een begraafplaats ging, vindt niet altijd even gemakkelijk het graf dat hij zoekt. Ook nieuwe graven zijn soms moeilijk te vinden. Bezoekers in Kortrijk die hulp nodig hebben, kunnen terecht bij de beheerders van de begraafplaatsen of de dienst Burgerzaken. Maar dat brengt niet enkel extra administratie met zich mee. Ook als de beheerders of dienst niet bereikbaar zijn, zoeken bezoekers langer naar een graf.

Om hen beter te helpen, lanceert Stad Kortrijk in samenwerking met intercommunale Leiedal een digitaal zoekloket. Het is een online toepassing waarmee op een eenvoudige manier namen en overlijdensdata van overledenen kunnen worden opgezocht. Op een kaart, die kan worden uitgeprint, staan de locaties van de graven, urnekelders en columbaria. De ‘zerkenzoeker’ is thuis raadpleegbaar via de website https://begraafplaatsen.kortrijk.be. Op de begraafplaatsen zelf zullen borden staan met een QR-code die gelinkt is aan de zerkenzoeker. Lees verder

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten