Transavia investeert in elektrisch vliegen: in 2025 eerste vlucht vanaf Eindhoven
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Transavia

Transavia Ventures, de investeringstak van Transavia, investeert in startup FlyWithLucy (Lucy) om duurzaam elektrisch vliegen voor consumenten in de toekomst bereikbaar maken.

Lucy wil in 2025 haar eerste elektrische vluchten aanbieden vanaf Eindhoven Airport. Daarvoor wordt samengewerkt met universiteiten, startups, bedrijven en vliegtuigbouwers. De startup wil starten met 5 persoons e-vliegtuigen met een reikwijdte van zo’n 250 km. De ambitie is uiteraard om grotere elektrische vliegtuigen met een groter bereik te maken. Eerst als vervanging van de bestaande regionale luchtvaart en uiteindelijk ook geïntegreerd in het huidige routenetwerk van de commerciële luchtvaartbedrijven.

Teun Kraaij, oprichter van Lucy: “Elektrisch vliegen richt zich in de eerste fase op de zakelijke reiziger. Dankzij het partnership met Transavia kunnen we versneld ook elektrisch vliegen naar vakantiebestemmingen aanbieden. Rond 2030 hebben we de technologie om delen van routes van bestaande airlines over te nemen.”

Marcel de Nooijer, CEO van Transavia: “We gaan vliegen met Transavia duurzamer maken. En dus verkennen en onderzoeken we ook verschillende toekomstscenario’s. De investering in Lucy is de derde veelbelovende technologische oplossing in onze verduurzamingsstrategie dit jaar. We begonnen als eerste met het bijtanken van Sustainable Aviation Fuel (SAF). Daarmee dringen we uitstoot terug. Nog beperkt, vanwege de geringe beschikbaarheid en hoge kosten, maar het is een mooi begin. Daarnaast zijn we partner bij de aanleg van een waterstofinfrastructuur rondom Rotterdam The Hague Airport om met waterstof te kunnen gaan vliegen. Met Lucy tot slot investeren we in elektrisch vliegen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten