Eenzaamheid beter leren begrijpen en lokaal bestrijden
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Gerd Altmann via Pixabay

Het kabinet wil wetenschappelijk laten onderzoeken wat helpt om eenzaamheid te bestrijden. In samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) wordt in de Nationale Wetenschapsagenda een onderzoeksprogramma ‘Eenzaamheid’ opgezet om beter te begrijpen wat tegen eenzaamheid werkt. Het kabinet investeert tot 2025 40 miljoen euro extra in een programma ‘Eén tegen eenzaamheid’. Met deze extra financiële middelen krijgen maatschappelijke initiatieven een impuls en worden gemeenten aangemoedigd een lokale aanpak ‘eenzaamheid’ te starten en langdurig voort te zetten.

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Maarten van Ooijen: ”Een aanpak is hard nodig nu bijna de helft van de Nederlanders zich eenzaam voelt en één op de tien sterk eenzaam. De aanpak is gericht op alle Nederlanders van alle leeftijden.

Staatssecretaris Van Ooijen: “Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Het gevoel van ‘erbij horen’ en ‘ertoe te doen’ is voor ons allemaal een basisbehoefte. We zijn een samenleving waar iedereen het verschil kan maken. Een klein gebaar kan een verschil maken. De urgentie van de opgave in de tijd waarin we nu leven is groot en wordt alleen maar groter.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten