Grote stap in emissievrij openbaar vervoer in Noord-Brabant met 64 elektrische bussen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden: jan@dommelmeander.nl; foto VDL Bus & Coach

In de concessie Noord-Brabant Oost breidt OV-vervoerder Arriva haar vloot uit met 64 nieuwe elektrische bussen van VDL Bus & Coach. Arriva speelt hiermee in op de door provincie Noord-Brabant gestelde doelstelling van een emissievrij openbaar vervoer in 2030.

”Met deze uitbreiding van onze busvloot zetten we een belangrijke stap in onze zero emissie-ambities”, verklaart Jan Pieter Been, regiodirecteur van Arriva Zuid. “Als één van de grootste OV-vervoerders van Nederland hebben we een naam hoog te houden. We moeten vooroplopen. Voor onze reizigers, onze chauffeurs en onze opdrachtgevers. Daarom hebben we onszelf ten doel gesteld om al in 2027 volledig CO2-neutraal te werken.”

Eind 2023: 1 op de 4 bussen elektrisch

De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar busvervoer in Noord-Brabant en stelt zich een schoon en verantwoord OV-wagenpark ten doel met het slimste en duurzaamste mobiliteitssysteem van Europa als beoogd eindstation. Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen: “Deze 64 bussen zijn weer een flinke stap in de provinciale ambitie dat het openbaar vervoer in 2030 geheel emissievrij is. Zoals het er nu naar uitziet is eind 2023 al 1 op de 4 bussen elektrisch en dat is goed nieuws.”

Een frisse én schone uitstraling

“Elektrische bussen in Brabant, uit Brabant: duurzaamheid in optima forma”, aldus Ard Romers, directeur VDL Bus & Coach Nederland. “Het is onze ambitie om een bijdrage te leveren aan schoon en duurzaam openbaar vervoer. Met de ontwikkeling van de nieuwe generatie VDL Citea hebben we daarin opnieuw een enorme stap voorwaarts gezet. Reizigers zullen meer comfort en een rustigere reis ervaren. De werkomgeving van de chauffeur is in z’n geheel opnieuw ontwikkeld en vormgegeven volgens de laatste normen. Met deze nieuwe voertuigen krijgt het OV een frisse én schone uitstraling.”

Arriva: actief in 13 Europese landen

Arriva Nederland is onderdeel van Arriva Group, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva verzorgt personenververvoer en is actief in dertien Europese landen. In Nederland telt de vervoerder ongeveer 5.500 medewerkers en is actief in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer is het bedrijf actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring, dat ook het vervoer op Schiphol Amsterdam Airport verzorgt.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten