Studenten schenken loon kleuterleidsters als CO2-compensatie
bron: VIVES

Studenten toerisme brachten tijdens een studiereis een bezoek aan een kleuterschool in Sri Lanka. Ze schonken het bedrag voor de CO²-compensatie van hun vluchten, alsook knuffels, kleurpotloden, kleurboeken, speelgoed … 

Vorige week brachten de laatstejaarsstudenten van de opleiding toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge een bezoek aan het kleuterschooltje van Galagoda in Sri Lanka. Dat deden ze in het kader van hun studiereis naar Sri Lanka, dat de inkomsten van het toerisme momenteel broodnodig heeft. Het ROC (Reis- en Opleidingscentrum) uit Gent stichtte dit schooltje na de tsunami van 2004. 

De VIVES-groep werd bijzonder hartelijk verwelkomd: de kindjes zongen liedjes en deden dansjes waarvoor ze wekenlang geoefend hadden. Ook heel wat mensen uit het dorp kwamen hen begroeten.

De studenten kwamen niet met lege handen: het bedrag voor de CO²-compensatie van hun vluchten, hebben ze aan het schooltje geschonken. Daarmee kan het loon van twee kleuterleidsters een jaar lang worden betaald. Daarnaast hadden ze ook heel wat geschenkjes voor de kleuters mee: knuffels, kleurpotloden, kleurboeken, speelgoed … De studenten konden hun pakketje hoogstpersoonlijk aan de kindjes geven, iets waarmee de kleutertjes enorm blij waren.

En hetzelfde kon worden gezegd van de studenten. Het gaf hen een enorm goed gevoel. Het afscheid was dan ook heel emotioneel. Nadat ze nog wat met de kindjes op het speelpleintje hadden gespeeld, zijn ze uiteindelijk, weliswaar met veel vertraging  maar met een enorme ervaring rijker, naar de volgende bestemming vertrokken. De studenten ervaarden dit bezoek unaniem als een van de hoogtepunten van deze studiereis, waarin duurzaamheid centraal stond.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten