Europa pompt 313 miljoen in onderwijsprogramma VN
bron: IPS - Afbeelding van cherylt23 via Pixabay

De Europese Commissie en verschillende lidstaten pompen samen 313 miljoen euro in “Education Cannot Wait”, de organisatie die kwetsbare kinderen aan onderwijs helpt. Het is de grootste bijdrage ooit aan het fonds.

Education Cannot Wait is het wereldwijde fonds van de Verenigde Naties dat kinderen helpt met onmiddellijke of langdurige onderwijsondersteuning na een crisis. Het fonds is actief in 31 landen en heeft al 6,9 miljoen kinderen en jongeren geholpen.

De Europese Commissie en zes lidstaten pompen nu samen 313 miljoen euro in het fonds, de grootste bijdrage ooit. Duitsland is de grootste donor, goed voor 210 miljoen euro voor de periode 2023 tot 2026. 

Andere lidstaten zijn Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, Spanje en Italië. De Europese Commissie heeft zelf al 27,5 miljoen euro bijgelegd sinds de lancering van het fonds, en maakt nog eens 25 miljoen beschikbaar voor de periode 2023-2027.

Europa zegt volop te blijven inzetten op gelijke toegang tot onderwijs voor alle kinderen en jongeren, een van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de VN (SDG’s) tegen 2030 willen realiseren.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten