Wegmarkeringen om fietsers veiliger tramsporen te laten oversteken
bron: VRTNWS

De stad Gent is begonnen met het plaatsen van nieuwe wegmarkeringen, zogenaamde ‘chevrons’, om fietsers te helpen om veiliger tramsporen over te steken. Het moet het aantal valpartijen met fietsen verminderen. 

Afgelopen jaar heeft Gent aangekondigd dat ze wilde experimenteren met wegmarkeringen om het aantal fietsongevallen te verminderen, omdat elk jaar zeker 500 mensen ten val komen door de tramsporen. Het mobiliteitsbedrijf heeft nu ‘chevrons’ en fietsicoontjes op de weg gezet om fietsers veilig over de tramsporen te leiden.

De meest gevaarlijke plekken zijn de afgelopen weken door de stadsdiensten gescreend. Naast het aangeven van de veilige oversteekroute, wil Gent ook aangeven waar fietsers het beste kunnen rijden, zoals tussen twee tramsporen. Dit is ook handig voor fietsers die nog moeten wennen aan de tramsporen. Gent benadrukt dat de ingreep weinig geld kost en erg zinvol kan zijn.

De Lijn voert ook een onderzoek uit naar het gebruik van rubber in de sporen om valpartijen te helpen voorkomen. De Gentse Fietsersbond pleit voor deze maatregel, naast de wegmarkeringen.

De stad bekijkt ook andere opties, zoals het gebruik van een ruwere coating voor markeringen om het minder glad te maken en fietsers meer grip te geven. Gent brengt ook het aantal hindernissen, zoals paaltjes, in kaart en probeert die waar mogelijk weg te halen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten