Bomen met een eigen verhaal en boodschap om de wereld een beetje mooier en beter te maken (8/8)
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto uit ‘Bomen met een boodschap.’

Van mijn ouders heb ik geleerd dat geld alleen niet gelukkig maakt.”

In de komende jaren zullen Frens en Mia hun verantwoordelijkheden en taken geleidelijk overdragen aan hun dochter Ellen (39).  Zij is voorzitter van Stichting Bomentuin D’n Hooidonk, die verantwoordelijk is voor het beheer. Ellen ziet de opdracht die ze hiermee op zich neemt als een uitdaging.

Ze zegt erover: “Ik wil als erfgename op mijn beurt de bomentuin een kans geven om volwassen te worden. Het resultaat dat mijn ouders voor ogen hebben nog meer zichtbaar maken voor de wereld. Het wordt echt ieder jaar mooier en groter. Ik ben hier natuurlijk trots op, maar vraag me soms ook af: ‘ben ik nu de gelukkige die een bomentuin erft of voelt het toch meer als een grote verantwoordelijkheid die straks op mijn schouders zal rusten?’ Ik weet het antwoord eigenlijk niet, maar ik ben voornemens om daarachter te komen. Van mijn ouders heb ik ook geleerd dat geld alleen niet gelukkig maakt, het zijn juist de dingen waar je hard voor werkt waar je uiteindelijk de meeste voldoening en het geluk zult voelen. Dus daar ga ik voor. Hopelijk samen met vele mensen om me heen die hun geluk vinden in onze mooie bomentuin.”

“Ik voel me gezegend met zulke ouders.”

“Mijn eerste doel voor de toekomst is dat deze tuin zichzelf financieel kan bedruipen zodat ze kan blijven bestaan. Als de bomentuin volgroeid is zal ze uiteindelijk zichzelf gaan bewijzen. Het kost vooral veel tijd en aandacht zoals zoveel dingen in het leven. Met mijn plannen wil ik zeker niet te hard van stapel lopen, dat zorgt al te vaak voor teleurstellingen. Op dit moment voel ik me gezegend met zulke ouders en de kundige en enthousiaste vrijwilligers die deze Tuin van de Toekomst een warm hart toedragen. Hun enthousiasme inspireert me om samen de schouders eronder te blijven zetten. Ik ben ervan overtuigd dat er dan mooie dingen zullen blijven ontstaan op D’n Hooidonk in Den Dungen.”

(Dit is het laatste deel van de serie ‘Bomen met een eigen verhaal en boodschap om de wereld een beetje mooier en beter te maken.’
De inhoud van alle 8 verschenen delen is ontleend aan het boekje ‘Bomen met een boodschap, het verhaal van Bomentuin D’n Hooidonk’ van Frens en Mia van den Biggelaar in samenwerking met Piet van den Boom).

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten