E17 bij Gent krijgt eerste Europese ’tankstations’ zonder benzinepompen
bron: IPS - Afbeelding van Stefan Schweihofer via Pixabay

Fastned gaat de eerste twee grote snelwegstations bouwen die het zonder benzine- of dieselpompen doen. De Europese primeur is voor Gent, aan weerszijden van de E17. 

Een nieuw tankstation langs de snelweg met winkels, toiletten, picknick- en speelplaatsen: op zich is dat geen groot nieuws. Maar de nieuwe stations in Gent zullen sommige chauffeurs toch verrassen: er zal geen diesel- of benzinepomp te bespeuren zijn. 

De aanbesteding voor het station is immers niet gewonnen door een oliebedrijf, maar door het Nederlandse laadnetwerk Fastned. In de plaats van benzinepompen krijgen de stations dus twaalf krachtige snelladers. Met een capaciteit van 400 kilowatt moeten die elektrische auto’s en vrachtwagens in een kwartiertje zo’n 300 kilometer rijbereik bieden. 

Groene stroom

De stations moeten zo tot duizend voertuigen per dag kunnen opladen, en dat met stroom die uitsluitend afkomstig zal zijn uit wind- en zonne-energie. Een deel daarvan wekken de stations ook zelf op, dankzij zonnepanelen op de luifels. De bouw van de stopplaatsen zal beginnen in 2024.

“We zijn trots dat we de kans krijgen om op deze nieuwe locaties ook koffie en andere faciliteiten aan onze klanten aan te bieden”, zegt Michiel Langezaal, ceo van Fastned. “Wij zetten ons in om Belgische en Europese elektrische rijders een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand oplaadnetwerk aan te bieden, dat voor iedereen toegankelijk is en de vrijheid geeft om overal heen te rijden.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten