Meer bos in Antwerpen
Auteur: Helena Van Damme - Afbeelding van Harry Fabel via Pixabay

Stad Antwerpen plant dit jaar nieuw bos op 6 percelen, samen goed voor 6,4 hectare aan extra natuur. Met de aanplanting van deze nieuwe bossen blijft de stad inzetten op de vergroening van de publieke ruimte en de verbetering van de leefomgeving. 

Stad Antwerpen plant op 6 percelen, verspreid over verschillende districten, nieuw bos aan. Samen zijn de bospercelen goed voor 6,4 hectare nieuw bos met meer dan 15.000 extra inheemse bomen en struiken.

Schepen van groen Els van Doesburg: ‘De bebossingsprojecten zorgen voor meer groen in de stad en dat heeft een positieve impact op de luchtkwaliteit, want zo halen we CO2 en fijn stof uit de lucht. Meer groen in de buur versterkt bovendien het welzijn en de gezondheid van de omwonenden en zorgt zo voor een aangename en leebare stad. Antwerpen zet zich op de kaart als één van meeste toonaangevende steden in Europa wat betreft groen, bos- en bomenbeleid.’

Naast de positieve impact op de luchtkwaliteit hebben vergroeningsprojecten nog tal van andere voordelen. Zo vormen de bomen een natuurlijke airco en zorgen ze voor verkoeling in de zomer. Bij felle regen buffert het bos het regenwater en daarnaast dempen de bomen ook het omgevingsgeluid. Tot slot vormen deze aanplantingen een ideale nest- en schuilplek voor heel wat vogels en insecten, wat de biodiversiteit in de stad bevordert.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten