Energiecrisis? Zon en wind groeien sneller dan ooit
bron: IPS - Afbeelding van Maria Maltseva via Pixabay

De capaciteit aan hernieuwbare energiebronnen is vorig jaar wereldwijd gegroeid met 9,6 procent. Een record stelt het Internationaal Agentschap voor Hernieuwbare Energie (Irena).

Het aandeel hernieuwbare energie in de wereldwijde stroomproductie blijft toenemen. Maar liefst 83 procent van de nieuwe capaciteit in 2022 was hernieuwbaar.

Veerkracht

Ondanks de wereldwijde energiecrisis schoten hernieuwbare energieprojecten vorig jaar als paddenstoelen uit de grond. In totaal werd er vorig jaar zo’n 300 gigawatt aan capaciteit toegevoegd. Ter illustratie, 1 gigawatt is voldoende om een miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

“Deze aanhoudende recordgroei toont de veerkracht aan van hernieuwbare energie, ondanks de aanhoudende energiecrisis”, zegt Francesco La Camera, directeur-generaal van Irena. “De sterke economische argumenten voor hernieuwbare energie, in combinatie met stimulerend beleid, hebben ervoor gezorgd dat het aandeel ervan in de mondiale energiemix jaar na jaar is gestegen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Eén reactie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten