Geen lichamelijke ‘beperking’, maar een lichamelijke ‘uitdaging’ voor Sam na zware autocrash
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Motivent

Het gebeurde in de nacht van 6 november 2021, rond vijf uur in de morgen. De 21-jarige Sam van Dillen uit het Noord-Brabantse Hapert knalt slapend achter het stuur met een snelheid van 120 kilometer per uur in de vangrail. Hij verliest veel bloed, zijn gehele milt en een deel van zijn been. Je zou denken dat je leven door zo’n gebeurtenis geleidelijk in elkaar stort en dat deed het ook voor even, niet lang. Want 6 november 2021 was de totale ommekeer in het leven van Sam. Vanwege zijn eigen lichamelijk mankement – zijn onderbeen moest geamputeerd worden – besloot hij zich in te zetten voor lotgenoten, voor mensen met een lichamelijke ‘uitdaging’ noemt hij het in plaats van ‘beperking’. Hij wil ervoor zorgen dat mensen zoals hij krachtig kunnen zijn en blijven, angsten kunnen overwinnen, meer zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen en uiteindelijk een onbeperkt leven kunnen leiden. Hij richtte ‘Motivent’ op, een bedrijf dat online-evenementen organiseert met het doel zoveel mogelijk mensen met een lichamelijke uitdaging mentaal te versterken en samen te brengen.

“Het leek alsof ik net zoals iedere ochtend wakker werd, maar dan in een crash. Met een vangrail die mijn linkerbeen doorboorde. De pijn die ik toen meemaakte, wens ik niemand toe. Ik heb geschreeuwd, echt gejankt. Het was verschrikkelijk”, vertelt hij het Eindhovens Dagblad. En hij schreef het op in een boek: ‘Geluk Bij Een Ongeluk.’

Lichamelijk beperkt? Sam voelt dat helemaal niet zo. “Mensen zien mij misschien wel zo, maar dat vind ik zo naar. Je doet jezelf daarmee zo tekort. Ik vind mezelf juist minder beperkt dan hiervoor. Natuurlijk heeft die ene klap ook dingen kapot gemaakt, maar daar kijk ik liever niet naar. Het heeft me de kans geboden om andere mensen met een lichamelijke uitdaging te helpen, ze zowel mentaal als fysiek kracht te geven.”

Mensen mentaal versterken en samenbrengen

Sam omschrijft de twee doelen voor mensen met een lichamelijke uitdaging die hij met zijn bedrijf wil bereiken:

  1. Mentaal versterken. “Dit doen we doormiddel van het delen van waardevolle, informatieve kennis vanuit sprekers met grote ervaring.”
  2. Mensen samenbrengen. “Het samenbrengen van elkaar om zo elkaar kracht te geven, ervaring te delen en vooruit te helpen. Hier maken we tijd voor vrij in het online-evenement en rondom de evenementen. Denk hierbij aan social media.”

“Motivent”, belooft Sam op zijn website, “werkt uitsluitend met hoogwaardige en uiterst waardevolle kennis, partners en sprekers. Zodat alleen de beste informatie, gewoonten, mindsets en levenswijzen doorgegeven kunnen worden aan diegenen die er het meest naar streven, het beste kunnen inzetten en het vervolgens met passie weer door willen geven aan komende generaties. Wij bieden meer dan een ‘online evenement’ voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Onze online-evenementen zitten bomvol waarde om de wereld en levens te verbeteren. We zorgen voor een betere mindset, meer zelfhulp, minder angst, meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid om te netwerken en nog veel meer oplossingen. Op de evenementen word je mindset verbeterd. Dat is namelijk het enige dat je in de weg staat, niet je lichamelijke uitdaging.”

“Het kan zomaar ineens afgelopen zijn. Daar weet ik alles van.”

Op 26 maart vindt ‘zijn’ eerste Motivent-evenement plaats. Met sprekers als paralympische wereldkampioenen, breakdancers met protheses en andere ervaringsdeskundigen als line-up.
“En er komt daarna nog meer natuurlijk”, belooft hij het Eindhovens Dagblad. “Ik wil me blijven inzetten om het leven van mijn lotgenoten te verbeteren. Ik weet dat het nodig is én dat ik het kan. Dat zal ik ook blijven doen, ook al weet ik natuurlijk niet wat de toekomst brengt. Je kunt in de auto stappen en het kan zomaar ineens afgelopen zijn. Daar weet ik alles van.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten