Antwerpse school boekt spectaculaire resultaten met lees-app van Microsoft
Bron: VRTNWS - Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Basisschool De Wereldreiziger in Antwerpen is één van de 8 Vlaamse scholen die vorig jaar begonnen zijn met het gebruik van Reading Progress, een gratis app van Microsoft die leerlingen op een motiverende manier helpt bij het lezen. De school heeft gemeld dat de resultaten spectaculair zijn en dat de app de leerkrachten veel helpt bij het volgen van de voortgang van de leerlingen.

Naast Reading Progress gebruikt de school ook andere apps om rekenen te leren en emoties te bespreken. Minister van Telecom Petra De Sutter en de topman van Microsoft Western Europe kwamen een kijkje nemen en waren onder de indruk van de programma’s die worden gebruikt om kinderen te helpen bij het leren van basisvaardigheden. De directeur van de school zegt dat hij nog nooit zo’n vooruitgang heeft gezien bij technisch lezen en dat de kinderen veel meer gemotiveerd zijn om te lezen.

Lees er meer over op VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten