Vlaamse regering creëert 625 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs
Afbeelding van Prashant Sharma via Pixabay

De Vlaamse regering heeft besloten om op korte termijn 625 extra plaatsen te creëren voor kinderen en jongeren in het buitengewoon onderwijs. Dit zal gebeuren door de uitbreiding van bestaande scholen en de opstart van 13 nieuwe scholen op verschillende locaties in Vlaanderen. Er zijn ook 12 scholen die een extra doelgroep kunnen verwelkomen vanaf september. De Vlaamse regering heeft in het verleden al geld vrijgemaakt voor extra plaatsen en de drempel om een school voor buitengewoon onderwijs op te starten is de laatste jaren gedaald. De capaciteit is gestegen van 47.000 naar 52.000 plaatsen. Zo meldt het VRTNWS.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten