Positief denken over ouder worden versterkt het geheugen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Mohamed Hassan via Pixabay

Mensen die de 65 jaar zijn gepasseerd en positief denken over het ouder worden, hebben met deze mentale instelling een krachtig middel in handen, zo blijkt uit een nieuwe studie van de Yale University.

Oudere mensen met milde geheugenstoornissen hadden volgens het onderzoek 30 procent meer kans om hun normale kenvermogen (cognitie)  terug te krijgen als ze opgewekt waren, vergeleken met degenen die somber waren over ouder worden.

Het onderzoek van de Yale School of Public Health is het eerste dat een verband legt tussen een culturele factor (een positieve houding ten opzichte van ouder worden) en het herstellen van het geheugen.

Voor de studie werden 1716 deelnemers ouder dan 65 jaar onderzocht. De deelnemers die bij de start van het onderzoek een normale kennis en gelukkige houding ten opzichte van ouder worden hadden, hadden minder kans een geheugenstoornis te ontwikkelen in de komende twaalf jaar dan degenen met een negatieve houding, ongeacht de fysieke gezondheid of leeftijd waarop ze meededen aan het onderzoek.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten