Fietstrend blijft stijgen: Gent breekt record met 15.000 fietsers tijdens ochtendspits!
Afbeelding van David Vives via Pixabay

Het Gentse Milieufront heeft tijdens de ochtendspits in Gent een recordaantal van 15.000 fietsers geteld die de stad binnenreden, wat een stijging van 40% is ten opzichte van bijna 10 jaar geleden. Zo meldt VRTNWS. Het front pleit voor verdere investeringen in fietsveiligheid om meer mensen aan te moedigen om de fiets te nemen en vraagt de stad en Vlaanderen om meer inspanningen te leveren om de zwarte punten aan te pakken.

De jaarlijkse fietstelling van het GMF heeft sinds 2014 plaatsgevonden, met uitzondering van het coronajaar 2020. De tellingen vinden plaats op een donderdag in mei, tussen 7 en 9 uur ’s ochtends, en het weer speelt volgens het GMF geen grote rol. De resultaten van de tellingen worden nu naar de stad gestuurd en het GMF hoopt dat de stad hier verder mee aan de slag zal gaan.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten