Gent lanceert primeur: toeristische route en boekjes voor doven en blinden!
Afbeelding van armennano via Pixabay

De stad Gent heeft een primeur voor Vlaanderen: toeristische boekjes en een route speciaal voor doven en blinden. Het boekje bevat voelplaten van zeven bezienswaardigheden in het historische centrum van Gent, met daarbij een audiobeschrijving die mensen kunnen beluisteren via hun gsm. Er is ook een versie met gebarentaal. Op die manier kunnen mensen met een visuele beperking bij een bezienswaardigheid in Gent halt houden, en dan voelen en beluisteren wat er eigenlijk te zien is. Zo meldt VRTNWS.

Kurt en Lore, beiden met een visuele beperking, hebben de nieuwe route en boekjes getest en zijn zeer enthousiast. De voelplaten in combinatie met de audiobeschrijving geven hen een beter beeld van de bezienswaardigheden en maken het mogelijk om deze ervaring te delen met vrienden zonder visuele beperking. Het initiatief kwam tot stand met Toerisme Vlaanderen en de Stad Gent.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten