Ziekteverzuim daalt na afschaffing ziektebriefje voor één dag
Afbeelding van Mojca-Peter via Pixabay

Sinds 1 januari 2023 hebben Belgische werknemers geen ziektebriefje meer nodig voor één dag afwezigheid wegens ziekte. Sommige werkgevers vreesden dat dit zou leiden tot meer ziekteverzuim, maar volgens een studie van HR-dienstverlener Securex is dat niet het geval. Het totale ziekteverzuim is in de eerste drie maanden van dit jaar zelfs 5% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zo meldt VRTNWS.

Wel is het ziekteverzuim van exact één dag gestegen, maar dat wordt gecompenseerd door een daling van het ziekteverzuim van twee of drie dagen. Professor Lode Godderis (KU Leuven) vindt dit een positieve evolutie. Hij zegt dat werknemers zo beter naar hun lichaam luisteren en sneller herstellen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten