NMBS zet voor het eerst een regenboogtrein in
Bron: NMBS - foto: (c) NMBS

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie neemt NMBS vandaag voor het eerst een regenboogtrein in dienst. Deze zal de komende maanden op verschillende lijnen in het land rijden, onder meer naar de Belgian Pride zaterdag in Brussel. Met de trein wil NMBS op een symbolische manier het belang van inclusie en diversiteit benadrukken en haar steun betuigen in de strijd tegen homo- en transfobische discriminatie. 

De trein, een Desiro, is getooid in de regenboogkleuren en wordt vanaf vandaag ingezet. Hij zal een aantal maanden te bewonderen zijn op verschillende lijnen van het spoornet, waaronder voor het voorstedelijke S-aanbod rond Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. 

Met de trein naar de PRIDE 

De regenboogtrein wordt ook zaterdag 20 mei ingezet ter gelegenheid van de Belgian Pride om de deelnemers en toeschouwers (v/m/x) naar Brussel te vervoeren. Dit kleurrijke evenement, een parade van verdraagzaamheid, is gemakkelijk bereikbaar via het station Brussel-Centraal. ​ 

Om optimaal van het event te kunnen genieten, biedt NMBS de voordelige formule van het Weekend Ticket aan: 50% korting op een heen- en terugreis tijdens het weekend. 

In samenwerking met Trainbow Belgium, de LGBTQIA+-vereniging van de Belgische spoorwegen, verlicht NMBS nog tot en met 22 mei de stations van Brussel-Centraal en Doornik in de regenboogkleuren en worden regenboogvlaggen gehesen in verschillende stations, zoals in Antwerpen-Centraal, Brugge, Brussel-Centraal, Brussel-Noord, Brussel-Zuid, Denderleeuw, Gent-Sint-Pieters, Kortrijk en Oostende. 

Diversiteit cultiveren 

Als één van de grootste werkgevers van België en met honderdduizenden reizigers per dag, wil NMBS de diversiteit in onze maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. 

Dankzij haar aanpak van diversiteitskwesties heeft NMBS concrete projecten kunnen ontwikkelen voor meer inclusie bij de aanwervingen, het HR-beleid en in haar communicatie. In 2021 kreeg NMBS daarvoor een Federal Diversity & Inclusion Award. In 2022 werd ze door Actiris, de Brusselse Gewestelijke Dienst voor Arbeidsbemiddeling, beloond met een diversiteitslabel. ​ 

Zo heeft NMBS bijvoorbeeld tools ontwikkeld voor gendertransitie op het werk, aanwervingscampagnes gelanceerd ter bevordering van diversiteit en aanpassingen gedaan op de werkvloer voor personen met een handicap. Dit zijn slechts enkele van de projecten die diversiteit binnen de onderneming cultiveren. 

Trainbow België kleurt de spoorwegen 

Om de ontwikkeling van ieders professionele vaardigheden zonder onderscheid te bevorderen en voor een werkklimaat te zorgen dat bevorderlijk is voor inclusie, werkt NMBS rond de problematiek van inclusie en discriminatie al enkele jaren nauw samen met TrainBow Belgium, een LGBTQIA+-vereniging met medewerkers van NMBS, Infrabel en HR Rail. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten