Cartoon windmolens

Onlangs zijn windmolens op zee bij Borssele en Egmond aan Zee op één dag gedurende vier uur stilgezet om een voorspelde massale vogeltrek boven de Noordzee een veilige doortocht te geven. Deze maatregel is voor het eerst toegepast en hoort bij de aanpak van de overheid en bedrijven om rekening te houden met de ecologie en biodiversiteit bij windparken op zee. De verwachting is dat vanaf dit najaar windparken op de Noordzee vaker stilgezet zullen worden om trekvogels een goede doorgang te verlenen. Volgens minister Rob Jetten is hier sprake van “een internationale primeur.“ Lees verder

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten