De vijgspons doet het goed in Zeebrugge
Foto: Wilfried Laforce

Sinds 1999 houdt de Strandwerkgroep inventarisaties in de jachthaven van Zeebrugge. Daar zijn sindsdien zo’n 7 soorten sponzen aangetroffen. De vijgspons Suberites ficus is er daar één van en die doet het goed. De vijgspons is een grote spons die voorkomt in de Noordzee, Baltische zee, Atlantische Oceaan en Middellandse zee. De kleur is doorgaans oranje maar kan ook iets grijzer of bruiner zijn. Lees verder op de website van Natuurpunt.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten