“Ontbossing Amazone meer dan gehalveerd”
Bron: IPS - Afbeelding van Rosina Kaiser via Pixabay

De ontbossing in het Amazonewoud is in vergelijking met juli vorig jaar meer dan 60 procent gedaald. Dat zegt de Braziliaanse minister van Leefmilieu in de Britse krant The Guardian.

Een jaar geleden ging het nog hard: onder de uiterst-rechtse president Jair Bolsonaro bereikte de ontbossing ongekende hoogten. Maar de nieuwe regering van Luiz Inácio Lula da Silva gooit het over een heel andere boeg: ze greep in tegen landgraaiers en illegale mijnbouw en bakende nieuwe inheemse gebieden en natuurreservaten af. 

Met succes, zegt de Braziliaanse minister van Leefmilieu Marina Silva: de ontbossing is met meer dan 60 procent afgenomen. Exacte cijfers zouden de komende dagen gepubliceerd worden.

Regionale top

Silva doet de uitspraken in aanloop naar een regionale top over ontbossing, die volgende week in het Braziliaanse Belém gehouden wordt. Landen als Colombia, Bolivia, Peru, Ecuador, en Venezuela zullen daarbij aanwezig zijn.

De landen zoeken er naar manieren om het regenwoud te beschermen, niet alleen tegen mijnbouw, houtkap en veeteelt, maar ook tegen de impact van de klimaatverandering en bosdegradatie. Van het Amazonewoud dat vandaag nog overeind staat, is immers al een derde aangetast door menselijke activiteiten en droogte, bleek begin dit jaar nog uit een studie in het tijdschrift Science

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten