Lego verkoopt blokjes met braillecode om slechtziende kinderen te helpen lezen
Foto: Lego

Lego begint met de verkoop van Legoblokken met brailleschrift om blinde en slechtziende kinderen te helpen bij het leren van het alfabet en bij het leren lezen.

De speciale Legoblokken zijn getest en ontwikkeld in samenwerking met blindenorganisaties van over de hele wereld. Sinds 2020 krijgen een aantal scholen en organisaties voor kinderen met een visuele beperking deze blokken al gratis.

Vanaf deze maand kan iedereen deze blokken kopen. De blokjes zijn voorzien van noppen die overeenkomen met de brailleversie van cijfers en letters met daaronder een gedrukte versie van het symbool of de letter Lego hoopt dat het initiatief ouders en broers en zussen zal helpen om samen braille te leren en de pakketten bevatten educatieve spelletjes die gezinnen samen kunnen spelen. Zo meldt The Guardian

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten