Afrikaanse landen willen tegen 2030 zes keer meer hernieuwbare energie opwekken
Afbeelding van Bruno via Pixabay

De Afrikaanse landen willen tegen 2030 zes keer meer hernieuwbare energie opwekken. Dat hebben ze afgesproken op de allereerste Afrikaanse klimaattop in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Op de top maakten de Afrikaanse landen zich sterk dat ze tegen 2030 de totale capaciteit aan hernieuwbare energie kunnen verzesvoudigen tot 300 gigawatt. Afrika heeft zeer veel potentieel want maar liefst 60 procent van alle zonne-energie ter wereld zou er opgewekt kunnen worden. Zo meldt VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten