Sneakersokken met onderbroekenband: over een studentendroom die uitkomt
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Plan-B

Dit artikel gaat over sneakersokken met onderbroekenband. Is dat Goed Nieuws? Ja, want het gaat veel meer over jonge studenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven. Over studenten met een droom. Een droom over een eigen bedrijf. Een droom die uitkomt.

“Want”, zeggen de vier studenten Jari van den Broek, Niels Fickinger, Willem Moeskops en Harris van Eijk, “wij geloven dat er altijd ruimte is voor vernieuwing, hoe platgetreden een markt ook is. Dat vraagt doorzettingsvermogen en geloof in jezelf, maar wij gaan geen uitdaging uit de weg. Het is geen geheim dat het leven vol onverwachte wendingen zit. De wereld om ons heen verandert snel en dat vergt flexibiliteit. Daarmee omgaan is de kunst.” Deze filosofie is diep geworteld in hun bedrijf, ‘Plan-B’, geheten. “We kijken vooruit met een kritische blik en realiseren altijd verbetering. Er is altijd een Plan-B.”

“Enkele jaren geleden, tijdens een doodnormaal schoolproject, is het allemaal begonnen”, vertellen ze. “Toen hebben wij de sok opnieuw uitgevonden. Het concept waar Plan-B bekend van is: de sok met aan de bovenkant een onderbroekenband. Het idee: nooit meer afzakkende sneakersokken. De details zorgen voor de perfecte match met sneakers. Het is ’s werelds eerste sok met onderbroekenband.” Deze maand, de 21ste om precies te zijn, presenteren de heren hun uitvinding aan de markt. “Na drie jaar van bloed, zweet en tranen.”  In 2019 bedachten ze het idee. “Weg met die blije sokken die alsmaar afzakken.”

“Onze sokken knuffelen je enkels.”

Jari, Niels, Willem en Harris blijven studenten, blijkt uit hun humoristisch en stoer taalgebruik: “Onze sokken knuffelen je enkels zoals niemand dat ooit voor mogelijk hield. Zo blijven je sokken altijd goed zitten en heb je geen irritaties meer van uitgelubberde sokken die constant onder je voeten schuiven. Met Plan-B’s highlight jij jouw dikste sneakers en breng jij de final touch aan de outfits.”
Ze zeggen niets te veel, want de sneakersokken met onderbroekenband van Plan-B zijn inmiddels gepatenteerd.

Plan-B begon ooit als studentenbedrijf onder de naam STRAPD als sokkenmerk dat in 2019 de beste Jonge Onderneming van Nederland werd en een mediastorm veroorzaakte. Het schoolproject ging een eigen leven leiden en deelneming in ‘Student Company’ van het jaar 2019, georganiseerd door Jong Ondernemen, resulteerde in de felbegeerde eerste plek. Door de winst kregen ze naast een ticket voor de Europese finale in Oslo ook een grote hoeveelheid aan media-aandacht. Hun product trok veel aandacht van mediazenders en radiostations. Binnen één dag was hun voorraad sokken uitverkocht. Toen de mediastorm ging liggen, bleef wel het enthousiasme om door te gaan en een doorstart te maken. “En dat hebben we gedaan. We hebben het script herschreven en de naam veranderd in Plan-B.”
Waarom?
“Omdat het een beter plan is.”

“Ideaal voor een festivalweekendje.”

Het idee van STRAPD in 2019 was revolutionair, zeggen ze. “De STRAPD-sportsokken boden ondersteuning tijdens intensieve activiteiten zoals hardlopen, dankzij de onderbroekenband. Voor Plan-B hebben we deze sok speciaal afgestemd voor langdurige en casual wear. Deze band is veel elastischer waardoor hij altijd comfortabel blijft zitten zonder te knellen, wat je ook doet. Ideaal dus als je een lang festivalweekendje hebt.”

Nooit-afzak-garantie

Studentikoos: “We geven een nooit-afzak-garantie: de sneakersok met onderbroekenband is ontworpen om nooit af te zakken. Probeer maar eens gestrikte schoenen uit te trekken als je onze sneakersokken draagt. Zelfs dan zakken ze nooit af. Is dat wel het geval? Dan geniet je lekker van een kratje pils voor jou en je maten.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten