Nergens in Europa stijgt verkoop elektrische auto zo snel als in België
Bron: IPS - Afbeelding van Stefan Schweihofer via Pixabay

De voorbije maand zijn in België 225 procent meer elektrische auto’s verkocht dan in augustus vorig jaar. Dat is de snelste stijging in de Europese Unie.

Tegenover vorig jaar werden in de hele EU vorige maand meer dan dubbel zoveel elektrische auto’s verkocht als in dezelfde periode vorig jaar: 118,1 procent meer. Volledig elektrische auto’s zijn nu goed voor een marktaandeel van 21 procent.

De groei is opvallend in alle Europese landen, met Malta als grote uitzondering. België laat binnen de EU de grootste groei optekenen met 224,5 procent. Ook Duitsland, een bijzonder belangrijke markt, ziet de verkoop met 170 procent groeien.

Door de snelle groei passeren elektrische auto’s nu de ene mijlpaal na de andere. Vorige maand haalden ze dieselauto’s nog in, deze maand zijn ze voor het eerst goed voor meer dan een vijfde van de totale verkoop (21 procent). Benzinewagens en hybride auto’s blijven voorlopig populairder, met een marktaandeel van respectievelijk 32,7 en 23,9 procent.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten