“Zo maken wij de wereld een stukje gelukkiger en gezonder.”
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto stichting ‘Thuisgekookt.’

Maakt je leeftijd, je gezondheid of een handicap het lastig om elke dag zelf te koken? Zo ja, dan gaat de stichting ‘Thuisgekookt’ graag op zoek naar een buurtgenoot die speciaal voor jou een extra portie kookt. De maaltijd kan gebracht of gehaald worden, je betaalt slechts de kostprijs en je zit nergens aan vast! Dit is de stichting ‘Thuisgekookt.’ Ruim 20.000 vrijwillige thuiskoks, die samen al meer dan 100.000 maaltijden bereidden, hebben zich bij de stichting aangesloten.

Een ‘thuiskok’ kookt vrijwillig, één of twee keer per week, een warme maaltijd die gehaald of gebracht kan worden. De stichting brengt de ‘thuiskok’ en hulpvrager binnen twee dagen met elkaar in contact. Zo kunnen ze onderling bespreken wat voor beiden het beste werkt.
Klikt het tussen die twee? Fijn! Zo gaan we terug naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar.
Verbinding middels eten, met verstrekkende positieve gevolgen. Dat is het idee achter de stichting. Door te bemiddelen tussen buurtgenoten voorziet zij mensen, die niet meer in staat zijn zelf te koken van een verse, warme maaltijd aan huis door een buurtgenoot. “Zo maken we de wereld een stukje groter, gelukkig en gezonder!”

Samen zorgen voor elkaar

De stichting ‘Thuisgekookt’ is er voor iedereen die tijdelijk of langdurig niet meer in staat is om voor zichzelf te koken. Bijvoorbeeld omdat de leeftijd dat lastig maakt, omdat er sprake is van ziekte of een handicap, of omdat iemand zich in een kwetsbare situatie bevindt. In een maatschappij, die wil dat we langer thuis blijven wonen en gebruik maken van ons eigen netwerk, zorgt ‘Thuisgekookt’ dat je kunt rekenen op de hulp van je buren.

De stichting bemiddelt tussen buurtgenoten zodat er op buurtniveau voor elkaar gezorgd kan worden. Zo werkt zij aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren. Daardoor wordt de buurt op micro- en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder en duurzamer. En gezelliger!

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten