Eerste Faunahuis geopend in de Vlaamse Ardennen
Bron: Natuurpunt

Vorige week opende het allereerste Faunahuis van België (en bij uitbreiding Europa). Het Faunahuis in Brakel is een demonstratiewoning voor natuurinclusief bouwen en renoveren. Het toont alle methoden en voorzieningen die toegepast kunnen worden om dieren in en rond een gebouw te behouden, aan te trekken of elders een nieuw onderkomen te geven. 

In 2016 kocht Natuurpunt in Brakel een waardevol bosperceel in natuurgebied het Burreken. Tot de aankoop behoorde ook een vakantiewoning. Gezien de uitzonderlijke ligging van deze woning, aan de rand van dit bekende natuur- en landschapsreservaat, wilden de vrijwilligers de woning ombouwen tot een demonstratiehuis voor natuurinclusief bouwen. 

“Een groep van een twintigtal vrijwilligers werkte gedurende twee jaar aan de renovatie van het gebouw en de inrichting tot een heus huis voor dieren”, zegt Dirk Criel, Natuurpunt Vlaamse Ardennen Plus. “Verspreid over de woning zie je alle mogelijke toepassingen om dieren een onderkomen te geven. Het gaat daarbij zowel over de materialen als de (in)bouwtechnieken.Zo zijn er vleermuiskasten, mussendakpannen of wilde bijen-inbouwstenen. Elke toepassing is zichtbaar en tastbaar en is ook audiovisueel en digitaal geïllustreerd.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Eén reactie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten