Reparatie is het nieuwe cool: Amsterdam startte een mode-revolutie
Afbeelding van jacqueline macou via Pixabay

Het United Repair Centre (URC) in Amsterdam, dat kleding repareert en hergebruikt voor bedrijven zoals Patagonia en Decathlon, heeft een project opgestart waarbij vaardige vluchtelingen worden ingezet om geliefde kledingstukken te herstellen.

Het project is een succes gebleken, waarbij mensen zich hechten aan hun kleding en dankbaar zijn voor reparaties. Het is een geweldige manier om vluchtelingen te helpen integreren in de Nederlandse samenleving terwijl ze hun vaardigheden gebruiken om bij te dragen aan de circulaire economie Het is ook een geweldige manier om de mode-industrie duurzamer te maken door het hergebruik van kleding te bevorderen. Zo meldt The Guardian.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten