Dichte microbossen: een nieuwe trend in Frankrijk
Afbeelding van Anja via Pixabay

Dichte microbossen zijn een nieuwe trend in Frankrijk. De Miyawaki-methode, ontwikkeld door de Japanse botanicus Akira Miyawaki, is een methode van herbebossing die 10 keer sneller groeit en 30 keer dichter en 100 keer biodiverser is dan bossen die op conventionele wijze worden geplant.

Dit wordt bereikt door zaailingen dicht bij elkaar te planten, drie per vierkante meter, met behulp van inheemse variëteiten die zijn aangepast aan lokale omstandigheden. Het eerste microbos in Frankrijk werd geplant in maart 2018 naast een drukke vierbaansweg aan de rand van Parijs. Het dichte struikgewas was bedoeld om het geluid te verminderen en de lucht te filteren voor de aangrenzende wijk. De bedoeling is om 170.000 bomen te planten in Parijs tegen 2026. Zo meldt Reasons to be Cheerful.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

One Response

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten