Speciale vakantie voor eenzame ouderen tijdens de feestdagen in december
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Oma’s Soep

Samen met Stichting Johanniter Nederland (*) organiseert ‘Oma’s Soep’ (**) een vakantie speciaal voor ouderen die tijdens de feestdagen in december alleen zijn. Van vrijdag 29 december tot en met dinsdag 2 januari nemen beide instellingen 20 ouderen uit Amsterdam en Utrecht mee op een reis naar De Rijp. Het gaat erom samen de jaarwisseling te vieren, samen genieten en vooral samen zijn.

Met een eigen bijdrage van 25 euro wordt gezorgd voor een goede accommodatie met daarin alle benodigde voorzieningen, zoals een eigen ruime kamer en badkamer. De kosten voor eten en drinken zijn in de prijs inbegrepen, waaronder een uitgebreid diner op Nieuwjaarsdag. Daarnaast bestaat de vakantie uit uitstapjes naar een kerstmarkt, een museum of een tochtje naar het strand. Oma’s Soep is erg enthousiast over dit initiatief en deze samenwerking. Er zijn al veel verschillende positieve reacties die ze van ouderen hebben gehoord, waaronder Oma Marthe: ”Ik ben compleet verrast, overvallen, overdonderd, kan het nauwelijks geloven. Shaking. Zeg mij dat het waar is. Heb de afgelopen 20 jaar, 3 x met kanker te maken gehad en ben veel, veel alleen geweest met vakantie en feestdagen. Dit jaar niet? Ja ik wil heel graag samen het nieuwe jaar ingaan!

(*)
Johanniter Nederland is een stichting die actief is in het domein Zorg & Welzijn. De stichting heeft een klein team van medewerkers met een directeur, een onbezoldigd bestuur en zo’n 3.500 vrijwilligers. Haar doel is een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Ze zetten zich in voor diegenen die door ziekte, ouderdom, een beperking, armoede of sociaal isolement minder vanzelfsprekend kunnen meedoen in de samenleving. De stichting neemt praktische drempels weg, voegt vreugde toe en creëert een breed scala aan contactmomenten. Hiermee verrijkt Johanniter het leven van alle betrokkenen. In haar visie moet hulp geven en hulp ontvangen vanzelfsprekend zijn.

(**)
Oma’s Soep is een sociale onderneming gericht op het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. De stichting ‘Oma’s Soep tegen Eenzaamheid’ organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Oma’s Soep is Nederlands’ bekendste merk voor lekkere, verse soepen en maaltijden naar recept van oma. Door haar opbrengsten in te zetten voor sociale impact, is Oma’s Soep de grootste eenzaamheidbestrijder en viert zij het leven met alle ouderen in Nederland.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten