Nieuw proces produceert zuiverdere, veiligere alvleesklierstamcellen voor mogelijke transplantatie
Afbeelding van QIT Chemicals BVBA via Pixabay

Onderzoekers van de Universiteit van Alberta hebben een stap toegevoegd om het proces te verbeteren waarbij insulineproducerende alvleeskliercellen worden gemaakt van de stamcellen van een patiënt zelf. Dit brengt het vooruitzicht van een behandeling zonder injecties dichterbij voor mensen met diabetes. Zo meldt de University of Alberta

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten