Zuid-Afrika voert gedeeld ouderschapsverlof in
Afbeelding van Clifford Ondini via Pixabay

Zuid-Afrika wordt het eerste land in Afrika dat gedeeld ouderschapsverlof invoert nadat een hooggerechtshof oordeelde dat beide ouders recht moeten hebben op verlof na de geboorte van een baby of de adoptie van een kind.

Door de baanbrekende uitspraak kunnen ouders zelf kiezen hoe ze vier maanden ouderschapsverlof onder elkaar verdelen. Voorheen hadden moeders recht op vier maanden verlof en vaders of partners op maximaal 10 dagen. Zo meldt The Guardian.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten