Colombia neemt ambitieuze ‘junkfoodwet’ aan om welzijnsziektes aan te pakken
Afbeelding van David Cortez via Pixabay

Colombia is een van de eerste landen ter wereld dat een gezondheidsbelasting invoert tegen sterk bewerkte voedingsmiddelen. De nieuwe wet wordt toegejuicht door gezondheidsdeskundigen die zeggen dat het een voorbeeld kan zijn voor andere landen.

Na jaren van campagnevoeren is de “junkfoodwet” deze maand van kracht geworden en zal de heffing geleidelijk worden ingevoerd. Een extra belasting op junkfood begint meteen met 10%, stijgt volgend jaar naar 15% en bereikt 20% in 2025. Zo meldt The Guardian

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten