Batterij van de toekomst: hoe katoen onze apparaten van energie kan voorzien
Afbeelding van Jim Black via Pixabay

In India blijft een geldautomaat werken tijdens een stroomstoring, dankzij een noodbatterij met koolstof uit verbrand katoen.

Het Japanse bedrijf PJP Eye ontwikkelde het geheime proces waarbij katoen wordt verbrand bij temperaturen boven de 3.000 graden Celsius om koolstof te verkrijgen voor batterijanoden. Slechts 2 gram koolstof is nodig voor elke batterijcel, en PJP Eye benadrukt de duurzaamheid van hun aanpak door afvalkatoen uit de textielindustrie te gebruiken.

In samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Kyushu streeft het bedrijf naar een alternatief voor gangbare lithium-ion- en grafietbatterijen, gezien de groeiende vraag naar batterijen door elektrische voertuigen en energiesystemen. Het gebruik van overvloedige en milieuvriendelijke materialen, zoals katoenafval, zou kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst voor batterijproductie. Zo meldt de BBC

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten