Kookavonden met ouderen en studenten
Bron: Stad Gent

Vzw Aroma’s, die studenten en ouderen met elkaar in contact brengt om samen te koken met voedseloverschotten, wint dit jaar de wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’.

De wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’ beloont jaarlijks initiatieven die jong en oud samenbrengen en was toe aan zijn negende editie. De eerste prijs (750 euro) gaat dit keer naar vzw Aroma’s. Acht vrijwilligers organiseren er jaarlijks 48 kookavonden, waarbij ze telkens vijf ouderen en vijf studenten samenbrengen om te koken met voedseloverschotten. Met kookavonden in buurtcentrum Kaffie is Kaffie in Gentbrugge en in De Vooruit bereikte Aroma’s de voorbije twee jaar meer dan 200 deelnemers.

Initiatieven die jong en oud samenbrengen zijn belangrijk voor onze stad. Ze zorgen voor wederzijds begrip en kunnen onverwacht boeiend zijn. Jong en oud kunnen van elkaar leren! Met de wedstrijd zetten we ‘wijze’ samenwerkingen en ontmoetingen in de kijker, met de prijzen breien de initiatiefnemers een vervolg aan hun project, aldus Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid.

Er wordt veel gesproken over het belang van het overbruggen van een (generatie-)kloof. Spreken is belangrijk maar samen dingen doen ook. En dat maakt onze stad zo mooi, het feit dat jong en oud zich vaak vrijwillig engageren in warme projecten voor de samenleving. Inzetten op onze Gentse jongeren is daarom voor mij ook inzetten op hun link met andere generaties in onze stad, aldus Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
berichten