Groene speelplaatsen voor 167 Vlaamse scholen
Afbeelding van Kev via Pixabay

Hoe zou jij het vinden om te spelen op een speelplaats vol gras, bloemen en bomen? Dat is binnenkort de realiteit voor 167 Vlaamse scholen. Zij krijgen geld van de overheid om hun betonnen speelplaats te veranderen in een groene oase.

Waarom groene speelplaatsen?

Groene speelplaatsen zijn niet alleen leuker om op te spelen, ze zijn ook beter voor het milieu en het klimaat. Ze zorgen voor meer zuurstof, minder hitte en minder wateroverlast. Bovendien leren kinderen meer over de natuur en de dieren die er leven.

Hoe zien de groene speelplaatsen eruit?

Elke school mag zelf kiezen hoe ze haar speelplaats wil vergroenen. Sommige scholen maken een open klas, waar ze buiten kunnen leren. Andere scholen voorzien een waterbuffersysteem, waar ze het regenwater kunnen opvangen en hergebruiken. Er zijn ook scholen die een moestuin, een insectenhotel of een klimparcours aanleggen.

Wanneer zijn de groene speelplaatsen klaar?

De overheid heeft 20 miljoen euro uitgetrokken voor dit project. De scholen hebben tot eind 2026 de tijd om hun speelplaats te ontharden.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten