Nieuwe treinverbinding tussen Genk en Zeebrugge haalt 12.000 vrachtwagens van de weg

Een frisse wind waait door het Belgische transportlandschap met de lancering van een gloednieuwe treinverbinding tussen de havens van Genk en Zeebrugge. Met drie wekelijkse treinen, elk goed voor 40 containers, zet deze verbinding een grote stap in het verminderen van verkeersopstoppingen en CO₂-uitstoot. Door maar liefst 12.000 vrachtwagens per jaar van de weg te halen, wordt er een indrukwekkende 2,4 miljoen kilometer aan wegtransport bespaard. Dit initiatief is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering. Met een vermindering van 80% in CO₂-uitstoot vergeleken met wegtransport, zorgt deze verbinding voor een groenere en duurzamere toekomst. Zo meldt VRTNWS.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten