Zeven diersoorten maken comeback
Afbeelding van Krzysztof via Pixabay

Bedreigde dieren zoals de reuzenpanda, tijger, Indische neushoorn, berggorilla, de zuidwestelijke zwarte neushoorn, de Europese bizon, en de bultrug, hebben een indrukwekkende comeback maken. Ooit stonden deze majestueuze wezens op de rand van uitsterven, maar dankzij wereldwijde inspanningen op het gebied van natuurbescherming en de strijd tegen stroperij, bloeien hun populaties weer op.

Van de reuzenpanda in China, die nu als ‘kwetsbaar’ wordt beschouwd in plaats van ‘bedreigd’, tot de gestaag groeiende aantallen tijgers in Azië dankzij een ambitieus project gestart in 2010. In Nepal, Bhutan, Rusland, en China zien we hun aantallen toenemen, terwijl de Europese bizon, ooit bijna vergeten, nu vrij rondloopt in de Roemeense Karpaten. De bultrugwalvis, die ernstig leed onder commerciële walvisjacht, ziet nu zijn populaties aan de Australische kusten verdubbelen. Zo meldt WWF

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten