Allereerste fietsprofessor in Vlaanderen
Bron en foto: UGent

De Universiteit Gent heeft Meredith Glaser, een vooraanstaande Amerikaanse experte, benoemd tot de allereerste fietsprofessor in Vlaanderen.

Glaser, momenteel verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, zal vanaf 1 februari deze baanbrekende rol op zich nemen. Haar aanstelling, gefinancierd door de Vlaamse overheid met een bedrag van 250.000 euro, heeft als doel het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van fietsmobiliteit te stimuleren. Glaser’s expertise in ruimtelijke ordening, transport en mobiliteit, en haar samenwerking met de eerste fietsprofessor in Nederland, stellen haar in staat een sleutelrol te spelen in de bevordering van fietsveiligheid, het gebruik van technologie voor comfortabeler fietsen, en het onderzoek naar fietsgedrag en -gebruik.

De universiteit prijst Glaser’s kennis, enthousiasme en internationale ervaring. Professor Frank Witlox van de UGent benadrukt haar passie: “Ze ademt fietsen.” Dit initiatief sluit aan bij de ambitie van Vlaams minister Lydia Peeters om de fiets verantwoordelijk te maken voor een derde van alle verplaatsingen in Vlaanderen, wat een goed onderbouwd fietsbeleid vereist. Glaser’s bijdrage zal een cruciale rol spelen in het realiseren van deze duurzame visie.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten