Heel wat doorbraken na 100 jaar strijd tegen kanker

België boekt na 100 jaar strijd significante vooruitgang tegen kanker.

Een eeuw geleden begon België de strijd tegen kanker, een ziekte die destijds vaak een doodvonnis betekende. Vandaag de dag is er echter hoop, dankzij baanbrekende doorbraken in onderzoek, behandelingen en opsporing. De overlevingskansen zijn aanzienlijk verbeterd, met ongeveer 70% van de patiënten die vijf jaar na diagnose nog in leven is. Ontdekkingen zoals chemotherapie, immuuntherapie en nieuwe opsporingsmethoden hebben de manier waarop we kanker benaderen fundamenteel veranderd, waardoor het perspectief voor patiënten steeds beter wordt. Wereldkankerdag herinnert ons aan de voortdurende inzet wereldwijd om deze ziekte te bestrijden en de hoop die vooruitgang biedt. Met de vastberadenheid van onderzoekers en de steun van organisaties zoals Kom op tegen Kanker, blijft België vooroplopen in het onderzoek naar kanker, met als doel deze ziekte ooit beheersbaar te maken als een chronische aandoening. Zo meldt VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten