Zeeparkduinen in De Panne gered van bebouwing voor natuurbehoud

De Vlaamse regering heeft besloten de Zeeparkduinen, een prachtig duingebied van 10 hectare in De Panne, om te vormen tot een beschermd natuurgebied. Deze beslissing maakt een einde aan de plannen voor de bouw van 250 vakantiehuisjes en een hotel, en beschermt een van de laatste grote open duinstroken aan de Belgische kust. Het initiatief, gesteund door Natuurpunt Westkust en lokale gemeenschappen, markeert een belangrijke stap in het behoud van natuurlijke habitats en biedt een natuurlijke bescherming tegen de stijgende zeespiegel. Dit bewijst eens te meer de inzet van Vlaanderen voor het behoud van zijn unieke natuurlijke landschappen en de biodiversiteit. Zo meldt VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten