Iedereen verdient het zichzelf mooi te voelen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Annette via Pixabay

Ze zeggen dat het draait om het innerlijk en dat is ook zeker zo. Maar laten we ons uiterlijk niet vergeten. Wanneer we er goed uitzien, voelen we onszelf goed. Margo is verpleegkundige en heeft gezien hoeveel behoefte aan aandacht er is binnen de zorg. Sophie is visagiste en manicure en weet dit als geen ander. Daarom richtten moeder en dochter de stichting ‘IederMooi’ op. Een plek waar ze beauty en zorg samenbrengen. Elke week ontvangen ze tientallen mensen in hun sociale huiskamer. Van een kappersbezoek tot een massage, van nagels lakken tot een mooie make-up. Want, weten ze, er is behoefte aan een knuffel, een luisterend oor. Behoefte aan écht gezien te worden. “Wij wilden een plek waar jij welkom bent. Waar jij die aandacht krijgt die je verdient. Waar jij jezelf kunt zijn en niet veroordeeld wordt. Zodat jij in de spiegel kijkt en lacht om wat jij ziet. Iedereen is namelijk mooi en verdient het zichzelf mooi te voelen.”

Moeder Margo en dochter Sophie hebben met hun stichting een missie: “Niet alleen de hoeveelheid geld die je hebt, of je opleidingsniveau of wat voor werk je hebt, maar ook jouw sociale netwerk, je leefstijl, uiterlijk en gezondheid dragen bij aan jouw positie in deze maatschappij. Daarom zetten wij ons dagelijks in om onze doelgroepen de persoonlijke aandacht te schenken die ze zo nodig hebben.” Moeder en dochter zien het als een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert. “Mensen zijn niet hun aandoening”, zeggen ze, “en toch focussen we daar in de zorg wel vaak op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Positieve gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.”

Maatschappelijk hart

Vanuit hun kernwaarden en hun groot maatschappelijk hart willen Margo en Sophie zich zonder winstoogmerk zoveel mogelijk mensen een “geluksmomentje” bezorgen waar in de reguliere zorg nooit tijd of geld voor is. ‘IederMooi’ is hun sociale huiskamer in het Zeeuwse Goes en omstreken. En dat was ook koningin Maxima opgevallen. Zij bracht onlangs een bezoek aan ‘IederMooi.’

De doelgroep van Margo en Sophie zijn de mensen met een lichamelijke, mentale en/of financiële kwetsbaarheid die, door de aandacht die zij geven op diverse vlakken, zich weer echt gezien voelen. In hun woorden: “Waar jij mag zijn wie jij bent. Een positief zelfbeeld en zelfliefde helpt iedereen vooruit, alles wat je aandacht geeft groeit nu eenmaal. Wij geven jou extra aandacht door uiterlijke verzorging en een moment van verwennerij in onze gezellige huiskamer waar jij altijd welkom bent. Want het is tijd dat jij gezien wordt, het is tijd dat jij de aandacht krijgt die je zo verdient en nodig hebt als mens.”

Voor Sophie en Margot is iedereen mooi op zijn of haar manier, ongeacht leeftijd, handicap, aandoening, afkomst of financiële status. “Met onze aandacht dragen wij bij aan het (her)winnen van jouw welzijn, welbevinden zelfvertrouwen en zelfliefde. Wij zijn een ‘huis’ waar eenieder zich thuis en welkom mag voelen. Onze deur staat open voor een kop koffie of thee, een luisterend oor, gezelligheid, warmte maar vooral veel aandacht.”

‘Sociale huiskamer.’

Als stichting zonder winstoogmerk kan ‘IederMooi’ niet zonder onze sponsoren. Door donaties kan de ‘sociale huiskamer’ van Goes lijven bestaan. Daarom is de stichting altijd op zoek naar bedrijven die Margo en Sophie willen sponsoren. Bijvoorbeeld door lid te worden van de Club van 100. Dit zijn bedrijven die de stichting elk jaar 100 euro schenken. “Ook lid worden van onze club, vragen moeder en dochter? Kijk dan op onze site: www.iedermooi.nl .”

Sociaal netwerk steeds kleiner

Waarom is het zo nodig is wat ze doen? “Vaak zien we dat de doelgroep, die kwetsbaar is op lichamelijk, mentaal en/of financieel gebied in isolement leeft. Thema’s als schaamte, onzekerheid en eenzaamheid spelen een grote rol. Deze doelgroep is niet langer in staat deel te nemen aan de arbeidsmarkt en/of maatschappij, waardoor de wereld (sociaal netwerk) steeds kleiner wordt.”

Stichting ‘IederMooi’ is er voor die doelgroep. “Wij bieden ze een huiskamer. Een veilige plek waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Door de diverse beauty arrangementen die wij laagdrempelig aan bieden, groeit o.a. het zelfvertrouwen. Mooie, schone nagels waar je jezelf niet voor hoeft te schamen. Eindelijk dat kapsel dat je zelfvertrouwen geeft. Ontspanning van de dagelijks zorgen met een massage. “Met als uitkomst steeds meer zelfvertrouwen, maar ook een groter netwerk door de bezoeken aan onze stichting, waardoor terugkeren op de arbeidsmarkt realiteit wordt.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten