Inclusie op de werkvloer neemt een hoge vlucht

Het aantal werknemers met een beperking is het afgelopen jaar met maar liefst 15 procent gestegen, een teken van groeiende inclusiviteit binnen bedrijven. Uit recente cijfers van personeelsdienstenbedrijf Acerta blijkt een positieve trend waarbij werkgevers actief inzetten op de integratie van mensen met een beperking. Georgia Venetakis, zelf visueel beperkt en hr-experte bij Acerta, benadrukt dat deze vooruitgang niet alleen getuigt van een maatschappelijke evolutie, maar ook van het potentieel dat mensen met een beperking kunnen bieden op de werkvloer. Met gerichte aanpassingen en ondersteuning blijkt een vlotte integratie meer dan mogelijk, waardoor het talent van iedereen ten volle wordt benut. Vooral in sectoren zoals chemie, farma en energie was er een opmerkelijke stijging. Zo meldt VRTNWS.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten