Fietsgebruik in Brussel bereikt nieuwe hoogten

In Brussel zet de opwaartse trend van het aantal fietsers zich onverminderd door, met een significante toename in het gebruik van bakfietsen en elektrische fietsen. Uit een jaarlijkse telling door Pro Velo, in opdracht van Brussel Mobiliteit, blijkt dat steeds meer mensen de fiets kiezen voor hun woon-werkverkeer. Er is een opmerkelijke stijging van bijna 14 procent in het aantal fietsers, waarbij het aantal gezinnen op de fiets zelfs is verdubbeld. Opvallend is ook de groei in het gebruik van elektrische fietsen, van 20 procent in 2019 naar 41 procent in 2023. De bevindingen onderstrepen de fiets als een steeds populairdere optie voor mobiliteit in de hoofdstad, met een duidelijke verschuiving naar meer duurzame en gezonde vervoersmiddelen. Zo meldt VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten