Risico op armoede in België aanzienlijk gedaald
Afbeelding van Victoria via Pixabay

Het armoederisico in België heeft het laagste punt bereikt in 20 jaar, een ontwikkeling die vooral de kwetsbare groepen ten goede komt. Dit blijkt uit recente gegevens van Statbel, waaruit naar voren komt dat, ondanks dat één op de acht Belgen onder de armoededrempel leeft, er een significante daling is ingezet. Wim Van Lancker, armoede-expert aan de KULeuven, noemt het “de beste cijfers in 20 jaar”. Deze daling is duurzamer dan voorheen verwacht, zelfs na het wegvallen van corona-gerelateerde steunmaatregelen. Met name bij laagopgeleiden, alleenstaande ouders, huurders en werklozen is een opmerkelijke afname van armoede geregistreerd. Zo meldt VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten