Meer bomen in Europa dan 100 jaar geleden
Afbeelding van Gregor Ritter via Pixabay

In vergelijking met een eeuw geleden, is het aantal bomen in Europa sterk toegenomen. Dat is vooral het geval in mediterrane landen als Spanje, Frankrijk en Italië, maar ook in Oost-Europa groeiden veel bossen aan. Deze positieve verandering wordt toegeschreven aan efficiënter landgebruik en de overgang naar een economie die minder afhankelijk is van bio-energie. Zo bevestigt Bart Muys, professor bosecologie en bosbeheer (KU Leuven) op VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten