Rotterdam zet nieuwe stap in stedelijke transformatie: Van industrieel havengebied naar bloeiend getijdenpark
Dit is een fictieve illustratie en geen foto van het Rotterdamse getijdenpark

In het hart van Rotterdam heeft een opmerkelijke transformatie plaatsgevonden: de voormalige industriële Keilehaven is omgetoverd tot een bruisend getijdenpark. Dit innovatieve project laat de rivier op natuurlijke wijze stijgen en dalen, waardoor een unieke habitat voor flora en fauna midden in de stad is ontstaan.

Zwanen, duikers, scholeksters, wilde eenden en ijsvogels hebben al hun weg gevonden naar de schitterende wateren van dit park. Dit bekroonde getijdenpark, op een steenworp afstand van het kantoor toont aan hoe een grauwe industriële haven kan transformeren in een levendige, natuurrijke omgeving. Stranden van zand leiden naar het water, omringd door terrassen en barrières gemaakt van tegels die door Rotterdammers uit hun tuinen zijn gehaald, waar inheemse planten worden gezaaid. Zo meldt The Guardian.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten