In Cambodja worden plastic flessen omgetoverd tot bezems om vervuiling tegen te gaan
Afbeelding van Hans via Pixabay

In Phnom Penh, Cambodja, zet ondernemer Has Kea zich in voor een groenere toekomst door plastic afval om te zetten in bezems.

Dagelijks produceert de stad 38.000 ton afval, waarvan een aanzienlijk deel plastic. Kea’s project heeft al 40 ton plastic flessen gerecycled tot duurzame bezems, wat niet alleen de afvalberg verkleint maar ook de lokale gemeenschap ondersteunt door een nieuwe bron van inkomsten te bieden.

Deze bezems, sterker en duurzamer dan traditionele varianten, worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen op bamboestelen. Dit initiatief bevordert niet alleen recycling en vermindert afval, maar helpt ook de lokale bevolking economisch. Het is een prachtig voorbeeld van hoe innovatie en gemeenschapssteun hand in hand kunnen gaan in de richting van een duurzamere wereld. Zo meldt de RTBF

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten